• Voor 16.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €49,-
 • 4 speciaalzaken onder 1 dak
 • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €49,-
 • 4 speciaalzaken onder 1 dak

Werkhandschoenen

Door ons ruime assortiment aan werkhandschoenen vindt u bij Bosgra de handschoen die u zoek. Voor het werken in de tuin heeft u een andere handschoen nodig dan voor bijvoorbeeld het werken in de metaalbouw. Als onze handschoenen hebben verschillende eigenschappen en veiligheidsklasseringen en daarom is er altijd een handschoen die aansluit op uw wensen.

De thermohandschoenen zijn ideaal voor het werken in kouden omstandigheden, of de dunne waterdichte handschoenen voor het werken in de regen zonder grip te verliezen! Bij Bosgra helpen wij u graag bij het kiezen van de beste handschoen voor uw werkzaamheden. Wij verkopen o.a. de merken Stihl, Oxxa en M-safe en Ansell.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Waar moet u op letten bij het uitzoeken van uw werkhandschoenen

Eerst is het belangrijk om te bedenken waar u de handschoenen voor gaat gebruiken. Wilt u een warme handschoen met voering, of juist een dunne handschoen voor meer gevoel tijden het werken? Is het belangrijk dat de handschoenen waterdicht zijn en ook niet onbelangrijk, moeten uw handschoenen aan bepaalde veiligheidseisen voldoen? Ook is het belangrijk de goede maat handschoenen te kopen. Het is bij ons altijd mogelijk om te passen en aangezien de maten per merk nog wel eens kunnen verschillen is dit ook aan te raden.

Veilig werken met veiligheidshandschoenen

Werkhandschoenen worden voor gebruik getest en gecertificeerd volgens de PBM-Richtlijn 89/686/EEG. Hieronder vindt u meer informatie over de eigenschappen van de handschoenen en welke norm hier aan gerelateerd is. Wij hopen dat dit u meer duidelijkheid geeft en gemakkelijk de goede handschoen voor uw werkzaamheden kunt vinden. 

Algemene normen werkhandschoenen

Alle werkhandschoenen voldoen aan de Europese Norm EN 420; dit zijn algemene vereisten voor werkhandschoenen. Deze norm beschrijft onder meer gebruikersinformatie, maatvoering en samenstelling.

Specifieke normen werkhandschoenen

Er zijn verschillende specifieke normen voor werkhandschoenen die zijn gerelateerd aan de eigenschappen waaraan zij moeten voldoen. De normen garanderen de kenmerkende eigenschappen van de werkhandschoen:

 • EN 374: Deze norm garandeert dat de (werk)handschoen beschermt tegen chemicaliën en micro-organismen.
 • EN 388: Deze norm geeft aan dat de werkhandschoen is beschermd tegen mechanische risico's (schuren, snijden, scheuren en perforatie)
 • EN 407: De EN 407 norm definieert de eigenschappen van de werkhandschoen die beschermen tegen thermische risico's (hitte/vuur).
 • EN 421: De norm geldt voor handschoenen die bescherming bieden tegen ioniserende straling en radioactieve besmetting
 • EN 511: Deze norm geldt voor handschoenen die handen tegen geleidings- en contactkoude tot –50 °C beschermen.
 • EN 1149: Deze norm beschrijft de antistatische eigenschappen van de handschoenen

Al uw werkkleding bij Joh. Bosgra

In ons assortiment vindt u niet alleen een ruime keuze aan werkhandschoenen, maar ook werkjassenlaarzenklompenregenkledingwerkschoenen en meer! Ook persoonlijke beschermingsmiddelen zoals, gehoorkappen, helmen, mondkapjes, zaagbroeken en veiligheidsbrillen vindt u bij ons terug. 

 

Of maak een afspraak in onze winkel