• Voor 16.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €49,-
 • 4 speciaalzaken onder 1 dak
 • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €49,-
 • 4 speciaalzaken onder 1 dak

Onderhoud en reparaties

In onze professioneel uitgevoerde werkplaats, garanderen onze monteurs, met hun jarenlange ervaring, een uitstekende service. Voor reparaties en preventief onderhoud voor alle merken tractoren , werktuigen, tuin- en parkmachines, paardentrailers, marathonwagens en Aanhangwagens kunt u bij ons terecht. In ons eigen magazijn hebben we een ruime onderdelenvoorraad. Ook voor hydrauliekonderdelen en hydrauliekreparaties kunt u bij ons terecht.

Snelle service en goed onderhoud zijn voor u van groot belang om stilstand van de machine te voorkomen. Onze ervaren monteurs begrijpen dat, we zoeken daarom altijd een snelle en goede oplossing voor u.

VCA keuring

Voor professionele machines en werktuigen is een jaarlijkse keuring verplicht. Dit is wettelijk verplicht volgens de Arbo-wet. Joh. Bosgra BV is een VCA-gecertificeerd keuringsbedrijf en dus kunt u uw machine(s) hier voor VCA laten keuren. U krijgt hiervan een uitgebreide checklist en voldoet hiermee aan de voorwaarden. Voor particulieren is deze keuring niet verplicht. Maar in verzekeringskwesties kan een VCA-keuring wel helpen om aansprakelijkheid uit te sluiten. Wilt u weten of uw machine of apparaat ook gekeurd moet worden? Neem dan contact met ons op en vraag naar onze VCA keurmeester Nico Olijnsma.

Winteronderhoudsbeurt van uw tuinmachine

Onze ervaren monteurs repareren en onderhouden alle bekende merken tuinmachines (zitmaaiers, gazonmaaiers, robotmaaiers, kettingzagen, bosmaaiers, aggregaten, waterpompen, versnipperaars enz.). Met een winteronderhoudsbeurt voorkomt u problemen tijdens het maaiseizoen, zodat u in het voorjaar weer met vertrouwen aan het werk kunt. 

Winterstalling voor uw robotmaaier of duwmaaier

Als u uw robotmaaier of duwmaaier heeft langsgebracht voor een onderhoudsbeurt is het mogelijk deze hier te laten staan in winterstalling. Dit tegen een vergoeding van € 25,-. Uw robotmaaier of duwmaaier mag blijven staan tot begin Maart. 

Breng uw maaimachine voor 1 februari en wij zorgen ervoor dat u uw machine voor het begin van het maaiseizoen retour heeft.

U kunt ons uiteraard ook bellen (0511-472025) voor een afspraak.

Wij hanteren vaste tarieven voor een normale winteronderhoudsbeurt:

Accugazonmaaier, vanaf € 55,- incl. BTW, met aandrijving vanaf € 69,-* Schoonmaken machine, afstellen en smeren evt. bedieningskabels, slijpen en balanceren maaimes, controle hoogteverstelling, controle van gehele machine en machine testen

Benzine gazonmaaier, vanaf € 109,- incl. BTW*, met aandrijving vanaf € 124,-*  Schoonmaken machine, luchtfilter reinigen, vervangen motorolie en bougie, controle en smeren kabels, slijpen en balanceren maaimes, toevoegen fuelfit voor behoud benzine, controle van gehele machine en machine testen

Zitmaaier, vanaf € 219,- incl. BTW*. Schoonmaken machine, reinigen luchtfilters, vervangen motorolie en bougie (evt motoroliefilter), controle/afstellen en smeren stuurinrichting, kabels en v-snaren, banden op spanning, slijpen en balanceren maaimes(sen), evt. toevoegen fuelfit voor behoud benzine, controle van gehele machine en machine testen

Robotmaaier, vanaf € 109,- incl. BTW*. Schoonmaken machine, uitlezen computer en software update en smeren draaiende delen, exclusief messen. 

*Mochten we tijdens het uitvoeren van de onderhoudsbeurten schades of reparaties ontdekken, dan nemen wij voor reparatie contact met u op. Kleine onderdelen (oa mesbouten, luchtfilters) worden wel zonder melding vervangen. Prijzen zijn exclusief halen en brengen.

Onderhoud trailers en aanhangwagens

Goed onderhoud is van levensbelang voor uw paardentrailer/aanhangwagen én voor de verkeersveiligheid. Bij regelmatig gebruik is een jaarlijkse BOVAG-onderhoudsbeurt aan te bevelen. De BOVAG-onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd door onze speciaal daarvoor opgeleide monteur.

De controle- /onderhoudsbeurt bestaat uit de volgende werkzaamheden:

 • Demontage wielen
 • Remmen loshalen, reinigen, remkabels smeren en controle remvoeringen
 • Controle banden en bandenspanning
 • Controle wiellager en opnieuw afstellen
 • Controle verlichting
 • Smeren en controleren oplooprem
 • Smeren en controleren hang- en sluitwerk
 • Controle achteruitrijautomaat en kogelkoppeling
 • Nakijken neuswiel en bevestiging
 • Controle asophanging
 • Controle bodem en kitnaden

Mochten er gebreken worden geconstateerd, dan overleggen wij altijd eerst met u, voordat we tot reparatie overgaan.

Na het onderhoud ontvangt u de BOVAG-jaarsticker in combinatie met een BOVAG-onderhoudsrapport, als bewijs dat uw trailer/aanhangwagen goed is onderhouden volgens de BOVAG-kwaliteitseisen. De BOVAG onderhoudsbeurt wordt ook erkend voor de jaarlijkse VCA-keuringen voor bedrijven.

Bovag onderhoudsbeurt

Maak nu een afspraak voor een Bovag-onderhoudsbeurt van uw paardentrailer of aanhangwagen (tel. 0511-472025 of info@bosgra.nl), al v.a € 115,- incl. BTW voor aanhangwagens en € 137,50 voor paardentrailers. Wij onderhouden alle merken trailers en aanhangwagens.

Het is belangrijk regelmatig uw trailer te laten checken, zodat u met uw kostbare vracht geen enkel risico loopt. Daarnaast geldt ook hiervoor dat voorkomen beter is dan genezen. Dus mail info@bosgra.nl of maak telefonisch via 0511-472025 snel een afspraak!

Laat uw trailer onderhouden door een Bovag erkend bedrijf en rij weer veilig en vertrouwd!

Bovag logo