• Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven €49,-
  • 4 speciaalzaken onder 1 dak
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven €49,-
  • 4 speciaalzaken onder 1 dak

Over ons

In 1965 werd door Johannes Bosgra de eerste stap gezet in de richting van het mechanisatiebedrijf. Vanuit het ‘Lytshus’ van de ouderlijke boerderij ging Johannes handelen in Senior melkmachines en stalventilatoren. Goede producten, A-merk dealerschappen en service waren toen de belangrijkste kenmerken van ons bedrijf en dit zijn nog steeds de belangrijkste kenmerken! Een goed advies en een kwalitatief hoogwaardig product zorgen ervoor dat wij al jarenlang een grote klantenkring hebben in Friesland en omstreken, maar ook ver daarbuiten.

Joh. Bosgra bv uit Hurdegaryp bestaat uit 4 speciaalzaken:

  • Een breed gesorteerde Tuin & Park afdeling met alle machines die je je maar kunt bedenken
  • Het meest complete Ruitersportcentrum van het noorden voor ruiter, menner en paard
  • Een uitgebreide afdeling met Trailers, Marathonwagens en Aanhangwagens
  • Een moderne Landbouwmechanisatie afdeling met natuurlijk de Werkplaats

Daarnaast heeft Joh. Bosgra bv een zeer uitgebreide webwinkel. In deze webwinkel vindt u een groot deel van het assortiment. Advies door de experts, gratis verzending boven de €49,- en een breed assortiment zijn de grote voordelen van onze webwinkel. 

Een stukje geschiedenis van Bosgra bv

In 1967 trouwde Johannes met Anneke Hoekstra en werd het eerste ‘bedrijfshuis’ betrokken in Quatrebas. In 1974 werd de huidige locatie aan de Rijksstraatweg in Hurdegaryp betrokken. Met de aankoop van een monumentaal pand, naast het bedrijf, werd in 1984 een definitieve stap gezet in de richting van de huidige bedrijfssituatie. Na een ingrijpende verbouwing hebben de vier afdelingen van Joh. Bosgra bv in 2004 een gezamenlijk onderdak gekregen. In 2005 is begonnen met het laatste onderdeel van de verbouwing, hierbij is de werkplaats, magazijn en een showroom voor mechanisatie en trailers volledig nieuw gebouwd. In totaal zijn er 15 medewerkers werkzaam op de verschillende afdelingen. In 2001 zijn de dochters Gretha en Ciska mede-eigenaar van het bedrijf geworden. Het 50-jarig bestaan van het bedrijf is in 2015 uitgebreid gevierd. 

Een breed assortiment, service en kennis

Wij zijn ruim 55 jaar gevestigd aan de Rijksstraatweg te Hurdegaryp (Friesland). Service en kennis, maar ook een breed en diep assortiment zijn de belangrijke pijlers van ons bedrijf. Ons brede assortiment bevat grote merken die zich onderscheiden door kwaliteit en innovatie. Bijvoorbeeld Böckmann paardentrailers, Anky ruitersport artikelen, Kieffer zadels, Deutz-Fahr tractoren, Honda zitmaaiers en Stihl kettingzagen. Een belangrijke meerwaarde van Joh. Bosgra BV is onze professioneel uitgevoerde werkplaats waar we vrijwel alle verkochte producten zelf kunnen repareren. Onze monteurs garanderen, met hun jarenlange ervaring, een uitstekende service.

Ook wij denken vooruit...

Maatschappelijk verantwoord ondernemen Joh. Bosgra BV levert veel ‘groene’ producten, die buiten in de natuur gebruikt worden. Wij zijn zelf ook steeds groener aan het worden. Dit doen we bijvoorbeeld met duurzame energie en energiebesparing. Op het bedrijfspand staan 206 zonnepanelen. Hiermee wekken we een groot deel van onze energie zelf duurzaam op. Daarnaast is door het hele bedrijf in 2015 Ledverlichting geinstalleerd. Sinds 2012 is Joh. Bosgra BV door de gemeente Tytsjerksteradiel als Fairtrade bedrijf gecertificeerd. En in 2014 hebben we meegedaan aan het Koploperproject op het gebied van duurzaamheid van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag verder op onze site, maar u bent natuurlijk ook altijd welkom in Hurdegaryp!

Fam. Bosgra en medewerkers