• Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven €49,-
  • 4 speciaalzaken onder 1 dak
  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending boven €49,-
  • 4 speciaalzaken onder 1 dak

Robotmaaiers

Bosgra heeft een groot aanbod aan robotmaaiers waarin voor elke tuin een geschikte robotmaaier te vinden is. Een robotmaaier neemt u het meeste werk uit handen en zorgt voor een perfect onderhouden gezon. 

De installatie van een robotmaaier kunt u zelf doen, maar de gespecialiseerde monteurs van Bosgra kunnen u dit ook uit handen nemen. Heeft u toch liever zelf de touwtjes in handen? Neem dan eens een kijkje bij onze zitmaaiers.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Wat doet een robotmaaier?

Een robotmaaier is accu grasmaaier die u het werk uit handen neemt. De robot rijdt zelfstandig door uw gazon en maait ondertussen uw gras. Om de robotmaaier duidelijk te maken welk deel van uw gazon gemaaid moet worden, wordt er eenmalig een kabel gelegd in de contour van uw gazon. De robotmaaier rijdt volgens een willekeurig patroon over uw gazon en komt hierdoor overal. Als hij klaar is met maaien of als de accu bijna leeg is gaat de robotmaaier naar het oplaadstation welke een vaste plek heeft in uw tuin.

De voordelen van een robotmaaier

- U bespaart tijd
De robotmaaier maait het gazon volledig zelfstandig, u hoeft alleen ''toezicht te houden''. Dit houdt in dat de robotmaaier zo nu en dan gecontroleerd moet worden. Als er problemen zijn krijgt u een sms op uw telefoon en aan de kwaliteit van het gazon kunt u zien of de robotmaaier goed functioneert.  

- Altijd een kort gemaaid gazon
Omdat de robotmaaier regelmatig maait, blijft u gazon mooi kort en op dezelfde hoogte.  

- Een mooier gazon zonder afval
Door het regelmatig maaien van het gazon wordt het gras niet beschadigd en krijgt u ook geen kleurverschil. Het maaisel is maar kort omdat er regelmatig gemaaid wordt. Dit kan prima blijven liggen is een goede voeding voor uw gazon.

- Milieuvriendelijk
Met een robotmaaier dringt u de Co2 uitstoot terug doordat u gebruik maakt van elektriciteit. Hierdoor is het een duurzaam product met een laag energieverbruik.

Miimo robotmaaier

U hoeft zich er helemaal niet mee te bemoeien want hij volgt op intelligente wijze de indeling van elke tuin, terwijl hij stil en fijntjes het gras maait en geen lelijke maaideeltjes achterlaat. Hij is zo slim dat hij zelfs weet wanneer hij zichzelf moet opladen. Hij kan zo worden geprogrammeerd dat hij volgens een voor u wenselijk schema werkt. De Miimo robotmaaier is uitgerust met sensoren die het direct waarnemen als hij wordt opgetild of gekanteld - waarna de messen direct tot stilstand komen. Ook beschikt Miimo over 360°-sensoren en verandert van richting indien een obstakel wordt waargenomen; daardoor is hij veilig te gebruiken in de buurt van huisdieren en kinderen.

Koop uw robotmaaier in Friesland

Bent u opzoek naar een Robotmaaier? Komt u gerust langs bij Bosgra in Hurdegaryp en neem een kijkje in onze showroom! Hier hebben wij een uitgebreid assortiment aan robotmaaiers staan. We staan graag voor uw klaar met goed advies en een bakje koffie.

Of maak een afspraak in onze winkel